Tove spiller Presten

Bygdetruppen har kommet i gang med prøvene til årets spel. Prøvene går i jevn dur på på Smia, og en har starta prosessen med å bli kjent med hverandre innad i
ensemblet. Året ensemble består av Bygdetruppere, profesjonelle aktører og sangere fra blant annet Løken Kammerkor. Tove Bye Grønvold er kormedlem der og er født og oppvokst i Oslo – men flytta til Bjørkelangen for over 30 år siden. – Dette er barndommens tyttebærsted, og her skal jeg bli!, forteller hun når vi i Bygdetruppen spør om bakgrunnen hennes.

Tove skal spille Presten i ‘Spillet om Enhver’. Hun var med fjorårets oppsetning ‘Oberst Kruse og slaget ved Riiser bru’, og dette gav mersmak. Hun var ikke vond å be da forespørselen om deltagelse i årets spel kom!

Tove har en allsidig bakgrunn. Hun jobber som sjukepleier på Hospice Lovisenberg og har spesialisert seg på palliasjon og sjelesorg. Hun har også studert engelsk og fransk på Universitetet i Oslo og har tre års utdannelse fra Statens Ballethøyskole. Tove har alltid vært glad i dans og bevegelse og driver i dag med Qi Gong. I tillegg til å synge i Løken kammerkor, tar hun sangoppdrag sammen med en pianist. Hun har en forkjærlighet for folketoner, både de norske og de keltiske.

Bygdetruppen Teater er veldig glad for at Tove er en del av årets ensemble!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *