Bare blåbær

I våres fikk Bygdetruppen Teater tre nye medlemmer, og de har jobba fram ei forestilling som heter ‘Bare Blåbær’. Den hadde urpremiere på Aur prestegård denne helga og er en produksjon som er inspirert av Alf Prøysens diktning. Forestillinga handler om Skogjenta, som møter mange rare og skumle dyr i skogen og går seg vill. Der ute i skogen er det også to bær, et blåbær og en krekling. De har blitt glømt igjen av bærplukkerne og er begge litt ensomme. Men går det an å være venner med noen som er annerledes? Og hvordan skal Skogjenta finne veien hjem igjen? Forestillinga tar opp temaer som vennskap og det å møte utfordringer.

Christina Næss, Mari Elise Haugen og Heidi Einarsrud er også en del av ensemblet til BUL; Bondeungdomslaget i Oslo. De har lang erfaring med teater, og møtte Karianne og Juliane i Bygdetruppen i forbindelse med regikurs. Christina er utdanna adjunkt i praktisk-estetiske fag med hovedvekt på drama, Mari er skuespillerutdanna fra NISS og Heidi har studert Drama -og Teaterkommunikasjon ved Høyskolen i Oslo, med hovedvekt på fortellerkunst, maskespill og figurteater.

Det blir flere muligheter til å få oppleve ‘Bare Blåbær’, den skal også spilles på Teaterfestivalen OppNed siste helga i august. Dette er barnas egen teaterfestival og arrangementet holdes på Smia, på Fosser. Det blir også mulig å se forestillinga i forbindelse med arrangementet Gammeldagsdagen på Tertitten i september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *