Vennen

Vibeke på Smia 

Vibeke har testa mange kostymer under prøvetida til ‘Spillet om Enhver’. Da denne kjolen plutselig dukka opp, var saken avgjort. Og her blei karakteren også skapt, Vibeke spiller vennen til Enhver i årets spel. Kjolen er ei eksamensoppgave i søm, og blei sydd i London for noen år tilbake. Vedkommende ønska å selge kjolen til noen som fikk bruk for den i teatersammenheng.

Vibeke jobber til vanlig i barnehage og liker å dramatisere med dukker og konkreter i arbeidet sitt der. Hun har deltatt på flere kurs i regi av Bygdetruppen, både i figur, spolinteknikker og viewpoints. Hun debuterte offisielt som skuespiller i fjor, da var hun med i ‘Skinner til frihet’ – et spel satt opp av Romeriksspillene.

I år spiller hun vennen til Enhver, men hvor dypt stikker egentlig dette vennskapet? Og er hun egentlig bare en venn? Og hvorfor velger ofte Enhver å være mer sammen med henne enn med familien? Underveis i prosessen har også denne karakteren bytta kjønn – i fra mann til kvinne. Noe som har gjort at hun må endre tanker, holdninger og det fysiske spillet. Men synet på Enhver har hun beholdt: – Hun utnytter ham og stoler ikke på ham. Han er definitivt ikke verdt å dø for.

Siste delen av ferien kommer Vibeke til å bruke på å jobbe mer med denne karakteren som står Enhver så nærme, men likevel ikke. Replikker må finpusses og manus studeres. 28.juli er det premiere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *