Budbringer med stor B

Da Arild Magnæs fikk utfordringa om å spille Budbringeren i Spillet om Enhver, blei han veldig betenkt. Forrige gang han spilte teater hadde han kun én replikk. Dessuten skulle han  jo egentlig bare være med som sanger og være en del av teaterkoret. På fredag kommer han ikke til å synge en eneste tone, men stå på scenen som Nomididascalus – budbringeren, som skal overrekke dødsbudskapet til Enhver. En verdig og flott rolle, som passer en verdig og flott mann.

Men hvem er denne budbringeren? Arild har ei klar oppfatning om det. Nomodidascalus er en streng moralist på vegne av Gud, som tilhører middelalderens oppfatninger om moral og etikk med seg. Han forsøker å få Enhver til å ettertanke over sine umoralske handlinger, og hva han har brukt tida og kreftene sine på.

Så historia om sangeren fra Hemnes, som ønska primært å bidra med sang og utfordre seg sjøl med litt som som skuespiller, endte opp med langt mer enn en replikk.

Forestillingene spilles fredag 28.07 kl. 19.00, lørdag 29.07 kl. 19.00 og søndag 30.07. kl. 13.00. Velkommen til Løken Gamle Kirkegård!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *