Mitt dyrbare fedreland

I 1909 kjørte Kong Haakon VII Urskog-Hølandsbanen  for å spise et måltid på Fosser gård. Da hadde han vært konge i Norge i fire år, og vi veit ikke historia bak hvorfor han fikk en invitasjon. Kanskje han var omgangsvenner med Haneborgfamilien, som bodde rett bak slottet, men som også hadde tilhold på Fosser? Kanskje det var bekjentskaper i jernbanen som gjorde at han kom. Det vi veit er at det var et populært besøk, det vitner bildene fra hendelsen.

Lørdag 17.09 gjenskaper Urskog-Hølandsbanen (MiA) og Bygdetruppen Teater kongens besøk. Noen karakterer har sitt opphav i virkeligheten, andre er fiksjon. Noen karakterer har blitt til ved at noen har delt sine historier med oss. Sammen ønsker vi å skape en opplevelse av hvordan det muligens var da kongen kom på besøk.

Sted: Sørumsand Stasjon. Forestillingene følger Tertittens avgangstider. God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *