Løken gamle kirkegårdOlavsljosetSpelVikingspel

Olavsljoset

Igjen har vi lagt opp til at det skal skje noe på Løken gamle kirkegård til Olsok. Forrige gang hadde vi et middelalderspill kalt «Spillet om Enhver» iblandet sanger fra Trygve Bjerkrheim. Det ble en helt spesiell opplevelse på det flotte stedet. Denne gangen går vi igang med et nyere manus, men vi beveger oss enda lengre tilbake i tid, hele tusen år. 

«Olavsljoset» handler om Olav den Hellige og er en forestilling med en blanding av sang og teatertablåer. Olav den Hellige ser tilbake på sitt liv og de hendelsene som har påvirket hans valg i livet. Olav spilles av Rune Sakstad i Bygdetruppen, og det er Bygdetruppen som bidrar med skuespillerprestasjonene i ulike tablåer fra ulike situasjoner i Olavs liv. Mellom hvert tablå er det Trio Nordlys som tar over spakene, eller skal vi si mikrofonen. De bidrar med sang og spill. Trio Nordlys består av sambygdingen Sølvi Antonette Dalhaug, Marit Karaskiewizc og Knut Arild Melbøe. Sistnevnte har skrevet og fremført Olavsljoset, første gang i 2006.

Samarbeidet mellom Bygdetruppen og Trio Nordlys kom til pga koronapandemien og smittevernstiltak. Alt av arrangement og turnéer var plutselig avlyst og vi satt alle med en vår og sommer uten innhold. Sølvi kom med ideen da konsertturneen til trioen ble diskutert, og det er vi alle glade for. Olavsljoset tar alle smittevernshensyn, både for deltakere og publikum, og derfor produseres denne på bare få dager. Inndeling av skuespillergrupper og ikke minst spillemetode er nøye gjennomtenkt og vi følger smitteveileder fra Viken teaterråd. Å spille utendørs gjør også ting lettere. 

Olavsljoset spiller kl 17 og kl 20 på Olsok, den 29.juli. Pris: 120kr Billetter selges på stedet og på Tikkio.com. Folk bes om å ta med klappstoler. Er du sjuk, bli hjemme, ellers bes du om å overholde smittevernsreglene som gjelder til enhver tid.

Velkommen!

Hilsen Bygdetruppen og Trio Nordlys