BygdetruppenLøken gamle kirkegårdOlavsljosetSpel

Olavsljoset

For meg var ljoset alltid eit spørsmål om liv eller død. – Olav

Sommeren 2020 går inn i historiebøkene som en stille sommer, grunnet et virus ingen trudde skulle få så store ringvirkninger. Dette til tross, Bygdetruppen Teater og Trio Nordlys gikk i gang med et samarbeid som resulterte i ei forestilling 29.juli – altså på Olsok. Dette er andre gangen Bygdetruppen Teater setter opp ei forestilling på Løken gamle kirkegård, og det var fint å vende tilbake til denne vakre spillarenaen – som har sin helt egen stemning å by på.

Noen vil kanskje hevde at det er i overkant ambisiøst å gå løs på ei forestilling på nynorsk med kun fire øvingsdager, men samtidig var det godt å kunne jobbe med et prosjekt igjen etter uker med lite aktivitet i teateret. Alle aktører tok utfordringa på sine strakeste armer, og etter fire meget intense øvingsdager kunne vi levere ei poetisk forestilling med vakker dans, stemningsfull musikk, tankefulle betraktninger og voldsomme krigsscener. Fremst i skuta vår har Juliane H. Sukkestad stått og navigert ensemblet trygt i havn. Denne seilasen har vært annerledes en tidligere seilaser på så mange måter, men det er med stolthet og ydmykhet at vi har spilt denne forestillinga – i en sommer der nesten alle spel har blitt avlyst.

En takk til Trio Nordlys med Sølvi Antonette Dalhaug, Marit Karaskiewizc og Knut Arild Melbøe er på sin plass, som inviterte oss inn i dette samarbeidet. Dette har vært et viktig prosjekt!

Foto: Javier Berrocal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *