Skal, skal ikke …

Ny smittebølge i Norge og nye regler. Noen valg blir tatt for deg, andre må man vurdere fram og tilbake.

Fra og med tirsdag 10.november kl 16 ble det innført nye regler i Aurskog-Høland kommune, etter at nye regler kom nasjonalt og i Oslo. Smittetrykket er stort i Oslo, og som pendlerkommune følger Aurskog-Høland nøye med på situasjonen og følger opp med nye regler. Dette får følger.

Fritidsaktiviteter for voksne er nå ikke lenger tillat, så Kaptein Smijern til Edelkrepskonferansen er nå avlyst. Vi har jobbet hardt med å innføre 1-meteren i stykket, med tau og andre elementer som skulle gi oss spillerom uten å holde hverandre i hendene. Men det er forståelig at vi må passe ekstra på nå. Det som derimot gir oss hodebry er barneaktiviteter…

Barneaktiviteter er skånet for forbud. Barna skal få lov til å ha noe meningsfylt å se fram til. Vi i Bygdetruppen skal sette opp juleforestilling med 10 barn og 4 voksne. De 4 voksne bidrar som ekstrahjelp for instruktøren for å kunne gjennomføre scenene på kort tid og med smittevern i fokus. Flere påpassere må til for å holde fokuset på vask og antibac, samtidig som de er med i hver sin scene for å sørge for motspill, som jo er en del av skuespillertreninga. Men får vi lov til å være sammen med barna, eller ikke? Vanskelig å definere rollene våre når man er både og. Voksne skal jo ikke være der, samtidig som voksne er der for å kunne gjennomføre det… Hvordan defineres de? Assistenter? Uten dem blir det ikke noe teater…

Det er satt begrensning på 20 stykk på arrangement innendørs uten fastmonterte seter. Dobbeltsjekka med administrasjonen i kommunen hva dette betydde, og fikk i svar at det gjaldt samlet antall, altså de på scenen og de i salen. Vi opererer strengere enn Oslo, bare sånn at det er nevnt… De teller ikke med aktørene/arrangøren. Så… vi skal spille i Rakstadlokalet, og med 14 på scenen og 3 i kulissene, så har vi da kun mulighet for å ha 3 publikummere…. Det går jo ikke! Utgangspunktet før disse nye reglene er 50 stykk. Når man allerede har tenkt smittevern og booka stort lokale for å kunne holde avstand, så føles denne innsnevringen veldig urettferdig. Men vi forstår. Så da er det å booke seg inn i én av kommunens to saler som har fastmonterte seter, som da har lov til å ha flere publikummere, og det er da kommunens egne kulturlokaler. Heldigvis får vi komme inn på Bråte! På Bjørkelangen skal de ha kino og vil ikke gi oss mulighet til mer enn én forestilling. Det er ikke aktuelt! Det er jo for å kunne spille at vi driver med teater. Nå må vi finne nye folk som kan håndtere det utstyret som er på Bråte, for nå kan vi ikke bruke eget utstyr lenger.

Kjenner at disse snuoperasjonene og det at man hele tiden må tenke nytt og ta valg begynner å tære på. Skjønner at mange velger å avlyse, men det skal mye til før det skjer hos oss. Strikken kan tøyes ennå litt til… men smittevern skal følges, annet er ikke aktuelt! Og hvorfor holder vi ut? Jo, fordi barna fortjener det! Når alt blir mørkt, så er det heller ikke bra, og vi ønsker å skape lyspunkt i en veldig, veldig mørk tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *