Gamle historier lever på ny!

Røverne  i Puttfjellet er basert på en fortelling fra Anna Monrads samlinger. Hun bodde i Nes og alle fortellingene har hun fått muntlig overført fra sin bestemor. Bygdetruppen har vært så heldige å få lov til å jobbe med noe av dette materialet. Fortellingen er ikke tidligere kjent og blir første gang fortalt av oss på Gamle Hvam 22. Oktober 2016.

I fortellingen, som blir formidlet gjennom en forteller, møter vi en bygd som er redde for røverne som har tilholdssted i Puttfjellet. Ingen tør å gjøre noe med dem, men en uredd gjetergutt tar utfordringen og legger en plan for hvordan røverne skal tas. Spenning og humor finnes i fortellingen og på øvelsene har dette blitt til en morsom utfordring for oss.

Vi har fått lov til å være deltakende i egen karakterbygging og har fått lov til å utvikle fortellingen til vår egen versjon. Vi gleder oss til å spille ut dette i det gamle svalgangshuset på Gamle Hvam, hvor det sitter mye historie i veggene.

gruppa3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *