Bare blåbærOppNedTeaterfestival

Barnas egen teaterfestival

Planlegginga av barnas egen teaterfestival på Smia er i gang for fullt. Det skal spilles flere forestillinger i løpet av helga, samt at kafeen er åpen for aktiviteter og servering. Vi på Smia gleder oss veldig til å åpne dørene, både for store og små. Her kan besteforeldre, foreldre og barn få lov til å komme og ha like stor glede av forestillingene og etene. Flyers er på vei ut i de mange hjem i Aurskog-Høland kommune og nabokommuner, og her ser dere hvordan den ser ut.

Det spilles to forestillinger hver dag, av ulike aktører, derfor kan vi tilby et variert teatertilbud og noe for enhver smak. På lørdag spilles forestillingene ‘Den er min’ av TeaterNå og ‘Bare Blåbær’ av Bygdetruppen Teater. I ‘Den er min’ får barna møte klovnene Banana og Boppi Lopp – som blir uvenner fordi de ønsker den samme tingen og vil ikke dele. Forestillinga er uten ord, klovnene har kun lyder – noe som gjør at kroppspråket blir veldig viktig fordi alle emosjoner uttrykkes gjennom kropp og samspill. I ‘Bare Blåbær’ møter møter publikummet Skogjenta, Blåbæra og Kreklingen. Skogjenta har gått seg vill, og møter på de to bærene når hun prøver å finne veien hjem igjen. Men når Blåbæra finner ut at Kreklingen ikke er Blåbær, sier hun æsj. Og det er jo ikke lov å si æsj om andre! Denne Prøyseninspirerte forestillinga tar opp vennskap og aksept som temaer.

På søndag kommer forfatter Rut Granli og skal lese fra barneboka Markel Meitemark. Markel Meitemark er forelska, skikkelig forelska, og drar ut på en strabasiøs ferd over kommunegrensa for å besøke kjæresten sin. Med seg har Rut et lite ensemble fra Bygdetruppen Teater, på improteater, som levendegjør historia med skuespill. Teaterfestivalen avsluttes med forestillinga om Finagel Felespiller av Geir Robsrud og Kenneth Dean. Uno sover i en amerikakoffert og våkner plutselig opp og forstår at han har forsovet seg. Men etter å ha summet seg, klarer han å framføre framføre eventyret med dukkene sine, men det er ikke alltid så lett når dukkene plutselig ikke gjør som dukkeføreren sier. Dette er ei leken forestilling med humor og publikumskontakt.

Velkommen til Smia!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *