Stefanus i Løken kirke

I forbindelse med Halloween spilte Kristin Stenerud og Karianne Bjørnsdatter Lotterud forestillinga ‘Stefanus’ i Løken kirke. 12-åringer fra hele Aurskog-Høland kommune møtte opp til en mørklagt kirke, orgelmusikk og fortellerteater. Prosessen har vært deviced med hovedvekt på improvisasjon, der skuespillerne har skapt scenene sammen på gulvet med mål om å fortelle martyren Stefanus sin fortelling. Han var den første martyren i kristendommens historie og blei steina til døde for blasfemi.

Etter forestillinga fikk ungene muligheten til å drøfte stykket i en snakkesirkel. Der kom ulike temaer opp, som for eksempel hvor enkelt eller vanskelig det er å være annerledes og om menensker i dag også blir forfulgt for noe de trur på.

Seansen i kirka blei avslutta med at ungene fikk lov til å gå ned i krypten under kirkegolvet. Der fortalte menighetspedagog Bjørn Skogstad om forfølgelsen av de første kristne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *