På oppdrag!

Denne høsten har bydd på mange interessante prosjekter. De fleste initiert av andre enn oss selv, men som vi har tatt eierskap til. At andre ser på oss som en lokal ressurs er et privilegium og akkurat det vi ønsker å være.

September besto av utendørs vikingspel på Huseby gård på Skedsmokorset sammen med de andre deltakerene i Husebyspelene. Vi stilte opp mannsterke og hadde med oss folk som tidligere aldri har spilt teater, men som endte med å være «helfrelst». Det er gøy! Vi fortsatte vikingtemaet inn i høstens marked på Bjørkelangen. Der sto vi med vikingtelt og vikingaktiviteter som sverdkamp og historiefortellinger.

Så skulle vi ut på ordentlig! Vikingspel kan by på både kalde og varme dager, men det kunne ikke måle seg med DKS i Rømskogs dype skoger! Marte og Juliane skulle lede 7.trinns elever fra hele kommunen fra Rømskog skole til Kurøen (Kørren) med flere stopp langs veien. Her skulle trioen Grethe, Kristin og Heidi dukke opp, som representanter for fortiden. vi kosa oss, men jammen meg fikk vi også smake på uvær. DKS-uka var også den mest regnfulle uka i september.

I oktober ønsket kommunen å gjenta suksessen med sommerskolen. Vi stilte opp med mini-teaterskole i høstferien, gratis for barn i 5.-10. trinn. Linda Andersen og Marte Brøtmeth sto for undervisningen.

Så var det Martes tur til å skinne. Som hovedrolleinnehaver i «Vannbæreren» bar hun stykket og ledet barna inn i historien. Først i Løken kirke, deretter Aruskog kirke. Målgruppa var 4-6 åringer, og de elsket det. Fra start til slutt var de med på hver eneste oppgave og hvert lille sprell.

Og oppdragene er ikke ferdig ennå… Snart er det Halloween og vi går igang med vårt faste oppdrag med historien om martyren Stefanus i Løken kirke. Denne gangen med Tove, Karianne og Rune som skuespillere og Edgar på trommer. Knall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *