Et sted i skauen

Et sted i skauen er en forestilling basert på innsamlet materiale fra lokalbefolkning på Fosser i Høland. Det ble arrangert mimretreff på Fosser grendehus, og sammen mintes vi tider som er borte, folk som er borte, og et Fosser som var annerledes enn i dag. Målet med mimretreffene var å samle sammen personlige historier knyttet til stedet Fosser og å lage et reminisenseteater basert på disse. Innsamlingen av minner og personlig opplevde historier endte opp i en forestilling.
Synopsis:
Oslofrøkenen Astrid blir med sin venninne Gerd til Fosser i Høland. Her møter hun den store kjærligheten, og ikke mange år etter er de gift. Utfordringene står derimot i kø når hverdagen kommer. Å tilpasse seg livet på bygda og å finne sin rolle som husmor på Fosser går på bekostning av mye av det hun setter pris på.

Vi befinner oss på slutten av 40-årene og tidlig 50-tallet, en tid med forandring og fornyelse. Men ikke alle steder har kommet like langt. Gjennom Astrids møte med Fosser, blir vi kjent med et sted utenfor allfarvei, men også kjent med dens lokale helter og bygdeoriginaler. Hennes syn utenifra gir publikum mulighet til å oppleve stedet med ferske øyne. Vi møter også den tids press på husmorrollen gjennom reklameinnslag og ektemannens forventninger.

Alle karakterer i historien er basert på ekte personer.

Her er en liten smakebit fra «Rakkstadfesten», en scene fra «Et sted i skauen». Her spiller vi på Aur prestegård.