Edelkreps og kirkejubileum

August kom og gikk som en vind! Ikke rakk vi å skrive stort heller, men litt oppsummering nå i etterkant lar seg vel gjøre 😉

Sammen med utmarksforvaltningen har Bygdetruppen blitt en del av formidlingen rundt Edelkrepsen i bygdene våre, om bevaring av mangfoldet i elva. Først ut var utmarksforvaltningens sommerskole. Her fikk vi en hel dag hvor vi levde oss inn i karakterer og konflikter, hvor barna fikk møte Baronesse von Edelkreps, hennes datter Edel Edelkreps og bli kjente med historien om Kaptein Smijern, han som i vår fiksjonsverden har skyld i krepsepesten i vassdraga våre.

Så kom jubileet og det ble øving for fullt! Vi har hatt noe øving før sommerferien, men det var først nå vi var alle og følelsen av normal øvelse var tilbake. Det var jammen godt å skape igjen!

Fredag 27. august var vi endelig klare, og jammen ble det bra! Lovordene hagla, og det virker som om teater som historieformidling har slått an. Juliane på manus og regi, Bygdetruppen på skuespill og improvisasjon (akt 2), elever fra Rømskog skole som skuespillere og tidligere kormedlemmer i PLUS som sangere, en god kombo! Her er artikkel fra Indre fra dagen «Imponert etter jubileumsforestilling«.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *