Jedermann

Bygdetruppen Teater har nå gitt seg i kast med årets spel for fullt. Med Løken Gamle Kirkegård som scenografisk bakteppe, er det duka for et en flott teateropplevelse til Olsok. ‘Spillet om Enhver’, eller ‘Jedermann’ på tysk, er et mysterispill og et allegorisk drama med opprinnelse fra 1400-tallet. Parallelt med at Bygdetruppen Teater gjør sine forberedelser, er de også i gang med forberedelsene med det samme stykket i Salzburg. Der settes det opp hvert år til Festspillene.

Karakteristisk for mysteriespillene fra middelalderen er personifiseringa av abstrakte figurer; Gud, Djevelen, Døden, Mammon, Troen m.fl. Publikum vil møte disse figurene på Løken Gamle Kirkegård i juli, der Enhver skal ta et oppgjør med seg sjøl og omgivelsene sine.

Enhver er ei personifisering av oss alle, derav navnet. Publikum møter han gjerne første gang i et festlig lag, men etterhvert som festen skrider fram viser Døden seg der og gjør krav på at Enhver skal bli med ham. Men vil noen disse han omgir seg med slå følge med ham?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *