OppNedTeaterfestival

Teaterfestivalen OppNed

Hvorfor lage en egen teaterfestival for barn? Fordi vi på Smia mener at barn fortjener et godt og variert kulturtilbud, fordi barnepublikummet trenger å bli tatt seriøst og fordi barnet er også framtidas kulturmennesker.

Teaterfestivalen OppNed er en hel egen festival der barna blir prioritert, der forestillingene er varierte i innhold og uttrykk. Vi mener dette er viktig, fordi å gi barn trygge og gode teateropplevelser er med på å forme framtidas mennesker. Forestillingene tar opp problemstillinger og utfordringer som barna møter i egen hverdag, og hvordan en kan finne løsninger når en møter dem. Vi mener at hvis teater for barn blir margianlisert til å være kun underholdning, har vi slutta med å ta barnepublikummet seriøst. Dessuten har gjerne barnepublikummet med seg et voksenpublikum, som også trenger å bli tatt på alvor.

Forestillingene som spille på Smia siste helga i august er fyllt med lekenhet, humor og varme, og spilles av skuespillere som tar sitt publikum på alvor – uansett hvilken alder publikummet har. Vi er stolt av å kunne kunne tilby en hel teaterfestival for barna våre, og ønsker alle hjertlig velkommen til å delta. Det blir mulighet for å kjøpe festivalpass, eller se enkeltforestillinger  – alt etter hva som er ønskelig og hva som passer. Vi åpner også kaféen for barneaktivtiteter og matsalg.

 

En smakebit på programmet:

  • TeaterNå: ‘Den er min’, teaterforestilling om de to klovnene Boppi Lopp og Banana, som begge vil ha den samme stolen. Det blir sinte og uvenner. Hvordan skal de klare å finne hverandre igjen?
  • Bygdetruppen Teater: ‘Bare blåbær’, teaterforestilling om Skogjenta som går seg vill i skogen og møter på Blåbæra og Kreklingen. Men hva skjer når det oppdages at begge ikke er blåbær? Kan Skogjenta hjelpe dem? Og kan de hjelpe Skogjenta som har gått seg vill?
  • Geir Robsrud: ‘Finagel Felespiller’, ei teaterforestilling om Uno som bor i Amerikakoffert, og en dag forsover han seg – men klarer likevel å få summa seg til å fortelle eventyret om Finagel Felespiller. Men det bare at det er ikke alltid like lett å være aleine på scenen, særlig ikke når dukkene ikke alltid er enig med dukkeføreren..
  • Workshops og aktiviteter for barna i kaféen begge dagene. Det blir blant annet tilbud om ansiktsmaling, kle seg ut som klovn, dukkekurs og mye annet morsomt.

Følg med på hjemmesida, eller Smias facebookside, for oppdateringer om arrangementet. Vi på Smia gleder oss til hilse deg siste helg i august!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *