Vikingspel som vandreteater

Olav Digre nærmer seg Raumariki og raumerne forbereder seg, noe både små og store får merke. Kampleik blir alvor og en hær er i ferd med å samle seg. Årets vikingspel fikk det passende navnet: RAUMERHÆREN

I år gjennomførte vi spelet som vandreteater for å sikre både publikum og skuespillere i disse koronatider. Skuespillergruppene øvde til ulike dager og tider, slik at smittevernet ble sikret også mellom dem. Familiemedlemmer ble samlet i samme øvingsgruppe og siden voksne og barn fulgte ulike smittevernsregler, så ble disse også delt der hvor det var naturlig. Scenene ble laget med tanke på avstand og mulighet for spill. Uten teknisk utstyr måtte stemmene bære gjennom støy og musikk, god trening for skuespillerne. Publikumsgruppene ble fulgt rundt av en vert i rolle, som hele tiden sørget for avstand og for at de var på riktig vei.

Publikum har i etterkant kommet med svært mange positive tilbakemeldinger. Stikkordene er nærhet, variasjon og annerledes. Vandreteater er virkelig noe vi skal ta med oss videre, sjøl om slitne skuespillere på hver stasjon spilte samme scene om igjen og om igjen, gjennom hele helgen … det ga uansett mersmak!

Yddir vikinglag stilte i år, som i fjor, opp med vikingmarked. Denne gangen med over 20 telt! Det var utrulig flott! Ikke bare skapte det liv gjennom hele dagen, men det ga en helt annen stemning og setting, man var i en vikinglandsby fra man kom til man dro. Vi håper at mange kommer igjen neste år også!

Morgenstund har gull i munn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *